ana_sayfa

E-MAIL LİST

Parlamenterler Derneği ve çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


YARARLI LİNKLER


 
 

Parlamenterler Derneği
Cevizlidere Mah. 1236 Sk. No: 2/18 Zorlu Apt. Balgat, Çankaya, ANKARA
Tel-Fax: 312 - 474 07 08


E-mail: bilgi@ parlamenterlerdernegi.com 

BİZDEN HABERLER
 Bahçeli’ye destek, 6’lı masaya tepki!

Parlamenterler Derneği, kanlı terör örgütünün İstiklal Caddesi’ndeki saldırısıyla ilgili siyasilerin tavırlarını değerlendirdi.

Bahçeli’ye destek, 6’lı masaya tepki!

PARLAMENTERLER DERNEĞİ, İstiklal Caddesi’nde terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırıyı lanetleyip, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tespitlerine içtenlikle katıldıklarını belirtirken, HDP destekli 6’lı masaya “Terörü yarım ağız lanetlemekten artık vazgeçin” çağrısı yaptı. CHP Genel Başkanına yapılan çağrıda ise “Sayın Kılıçdaroğlu siz TBMM’de milletin temsilcisi olarak varsınız. Atatürk’ün partisi Devlete iftira atamaz, devleti itibarsızlaştıramaz, vatan hainlerini, bölücü çeteleri meşrulaştıramaz.” ifadesi kullanıldı.

“Terörün hiçbir meşruiyeti oylamaz”

Parlamenterler Derneği Yönetim Kurulu adına yapılan açıklama şöyle:

“Parlamenterler Derneği olarak, insanlık düşmanı, bölücü terör örgütü PKK’nın İstiklal Caddesindeki alçak saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Birliğimize ve bütünlüğümüze yönelik bu saldırıdan “Bu vatanın sahipsiz olmadığını” tunç sinelerinden haykıran Milletimize de geçmiş olsun dileklerimizle şükranlarımızı sunuyoruz. Terörün hiçbir insani maksadı ve meşruiyeti olamaz. Terörist faaliyetleri lanetlemek ve teşhir etmek insan olmanın ön koşuludur. Devletimiz ve milletimiz bu belayı mutlaka defedecektir. En son terörist cehennem gayyasına gidene kadar bu mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.”

“Bazı çevreler terörü lanetlerken çekingen davranıyor”

“Üzülerek müşahede etmekteyiz ki bir kısım çevreler ve odaklar terörü isimsiz olarak lanetlerken kim tarafından yapıldığı noktasında bilerek veya bilmeyerek çekingen davranmaktadır. Kamuoyunun çok iyi bildiği bu çevrelerin bir kısmı da haysiyetsizce terör saldırılarını güvenlik kuvvetlerimize ve devletimize mal etmeye çalışmaktadır. Mersin’de polisevine yönelik yapılan, İstanbul’da İstiklal Caddesinde 6 vatandaşımızın hayatına, 81 vatandaşımızın çeşitli şekilde yaralanmasına sebep olan saldırının faili, ordumuza alçakça kimyasal silah iftirası atan kansız bölücü terör örgütü PKK’dır.”

“Devlet Bahçeli’nin o çevreleri teşhir etmiştir”

“MHP Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ 15 Kasım tarihinde yaptığı grup toplantısında milletimizce malum bu odak ve çevreleri teşhir etmiştir. Sayın BAHÇELİ bu konuda milletimizin yüreğini ferahlatan dört başı mamur kapsamlı bir değerlendirme yapmış ve teröre karşı yapılması gerekenleri bir eylem planı çerçevesinde kamuoyuna açıklamıştır.

Sayın Bahçeli ‘Türkiye siyasetinde de teröre sıcak ve sevimli mesajlar verenler millet ve tarih önünde suç ortağıdır, işlenmiş cinayetlerde pay sahibi olan alçaklardır. Bu nedenledir ki, her muhit ve mecrada olduğu gibi, TBMM’de de bölücü sima istemiyoruz, terörist görmeye dayanamıyoruz. Biz terör örgütüne eleman devşiren, sözde Kürdistan propagandasıyla sabırlarımızı kevgire çeviren HDP’nin Türk siyaset ve demokrasi hayatında bir saniye bile yer almasına tahammül edemiyoruz. HDP, PKK’nın menfur ve melun eylem yoldaşıdır.’ demiştir.

“HDP, TTB, aynı zeminde hareket eden örgütler kapatılmalı”

“PARLAMENTERLER DERNEĞİ olarak Sayın BAHÇELİ’nin bu tespitlerine içtenlikle katılıyor ve HDP’nin derhal kapatılmasını istiyoruz. Ayrıca, TTB Başkanı terör destekçisi tutuklu şahsa ‘Türkiye’nin onuru’ gibi zırvalarla hitap eden terör örgütü elebaşı Karasu’nun hitabıyla TTB’nin ve onlarla aynı zeminde hareket eden sözde sivil ve mesleki kuruluşlarının da kapatılmasını talep ediyoruz.”

CHP ve çok ayaklı masaya çağrı…

“Bir çağrımız da Cumhuriyet Halk Partisi ve çok ayaklı masayadır. Sayın KILIÇDAROĞLU, siz TBMM’de milletin temsilcisi olarak varsınız. Atatürk’ün partisi Devlete iftira atamaz, devleti itibarsızlaştıramaz, vatan hainlerini, bölücü çeteleri meşrulaştıramaz. Sayın çoklu masadaki siyasetçiler, terörü yarım ağız lanetlemekten artık vazgeçin. Milletimizin başını yere eğdirmeyin. Türkiye Cumhuriyeti Devletini içeride ve dışarıda güçsüz göstermeye çalışan PKK terör örgütünü ve türevleri PYD ve YPG’yi açıkça lanetleyin. Yetmez! PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile aranıza mesafe koyun. ‘HDP meşru, legal bir partidir’ ve sair zırvalardan vazgeçin.”

“Asla müttefikimiz olamazsınız”

“Son olarak İstiklal Caddesi’ndeki menfur saldırıdan dolayı ülkemize taziyelerini ileten yabancı devletlere de bir çağrımız var. Hem teröre ve teröristlere destek verip hem de Milletimize başsağlığı sunmak bizimle alay etmektir. Türk Milleti, terör destekçisi bu devletleri vicdanında mahkûm etmiştir. Bu tutumunuzdan vazgeçmediğiniz sürece asla müttefikimiz olamazsınız. Türk vatanı sahipsiz değildir, Türk Milleti ve Türk Devleti vatanını asla sahipsiz bırakmayacaktır. PKK terör şebekesidir ve onun içerideki, dışarıdaki uzantılarına karşı tavrımız açık ve nettir; Lanetliyoruz! Milletimiz var olsun, devletimiz payidar olsun!”,


,