Kuşatmayı yaracağız!
Parlamenterler Derneği, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, aziz Türk Milletinin birlik ve bekasına yönelik her söz ve eyleme karşı duruşunu gösterecektir. Bu kapsamda; Suriye’de, Libya’da, Doğu Akdeniz’de, Kuzey Kıbrıs’ta Devletimizin her türlü karar ve tasarrufunu ön koşulsuz destekliyoruz. Aynı desteğimiz bölücü, hain terör örgütleri PKK, YPG, PYD, DHKPC ve FET֒ye karşı yürütülen mücadele için de geçerlidir.” açıklamasında bulundu.

Barış Pınarı, bir savaş değildir Askeri harekâttır!
Parlamenterler Derneği Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada “Milletimizi, vatanımızı ve Devletimizi hedef alan hainlerin; içeride veya dışarıda olması fark etmez, bulundukları yerlerde, inlerinde yok edilmeleri gerekir.” denildi.

Parlamenterler Derneği’nden Hükûmete ve Soylu’ya tebrik
19 Ağustos itibariyle İçişleri Bakanlığımızın, terör faaliyetlerine açıkça destekledikleri gerekçesiyle haklarında çeşitli “kovuşturma ve soruşturma” yürütülen; Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanlarını görevden alarak, yerlerine Valileri kayyum olarak atamasını son derece isabetli buluyor, cesaret ve kararlılığından dolayı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’yu tebrik ve takdir ediyoruz.

Bukan: Bahçeli’nin çağrısı iyi değerlendirilmeli
Parlamenterler Derneği, bu çağrıyı çok önemsemekte ve samimiyetle desteklemektedir. Bu DAVET karşılıksız bırakılmamalı, uzatılan el havada kalmamalıdır. Artık kucaklaşma zamanıdır. İyi Parti çatısı altında yer alan Ülke ve Millet sevdalısı arkadaşlarımız tarafından bu çağrının “amasız, fakatsız, lakinsiz” karşılık bularak, mazideki köklü birlikteliklerden alınacak güç ve çalışmalarla Büyük Türk Milletine karşı olan sorumluluğumuzun yerine getirileceğine inanıyoruz.

Parlamenterler Derneği, MHP’nin 50. kuruluş yıl dönümünü kutlarken, se
Vatan, millet, devlet, bayrak düşmanlarının açıktan ya da örtülü olarak içinde yer aldığı bir oluşumun ismine Millet (!) denilmesi bizce doğru bir söylem değildir.

PARLAMENTERLER DERNEĞİ 4.OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULUNA ÇAĞRI
arlamenterler Derneğimizin 08.09.2018 tarihinde yaptığı toplantıda; Derneğimizin 4. Olağanüstü Genel Kurulunun 23.9.2018 tarihinde Cevizlidere Mah. Cevizlidere Cad. 42/10 Balgat Çankaya - ANKARA adresinde bulunan demek binamızda Saat 10.00 da aşağıda belirtilen gündemle, yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde aynı adreste aynı gündemle aynı saatte 30.09.2018 tarihinde yapılması kararlaştırılmıştır.

Parlamenterler Derneği’nden Erdoğan ve Bahçeli’ye tebrik
Parlamenterler Derneği, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Yasama ve Yürütme arasındaki kuvvetler ayrılığı ilkesinin eski sisteme nazaran daha belirgin hale geldiğini bildirdi.

PARLAMENTERLER DERNEĞİ 3.OLAĞAN GENEL KURULUNA ÇAĞRI
Parlamenterler Derneğimizin 26.3.2018 tarihinde yaptığı toplantıda; Derneğimizin 3. Olağan Genel Kurulunun 20.4.2018 tarihinde Cevizlidere Mah. Cevizlidere Cad. 42/10 Balgat Çankaya - ANKARA adresinde bulunan demek binamızda Saat 14.00 de aşağıda belirtilen gündemle, yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde aynı adreste aynı gündemle aynı saatte 27.4.2018 tarihinde yapılması kararlaştırılmıştır.

Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınması hiçbir şekilde kabul edil
KUDÜS, 3 bin yıllık tarihi olan, üç büyük dince kutsal sayılan bir beldedir. İslam Halifesi Hz. Ömer tarafından fethedilmesinden (636) İsrail Devletinin kuruluşuna (1948) kadar 1300 yılı aşkın süre Müslümanların idaresinde kalmıştır. Kudüs, Yavuz Sultan Selim döneminde TÜRK İdaresine geçmiş ve 400 yıl boyunca bu beldeye huzur ve barış hâkim olmuştur. Ne zaman, Türkler bölgeden çekilmek zorunda kalmış tabir yerindeyse kıyamet de o zaman kopmuştur ve bölge özellikle Müslümanlar için adeta bir cehenneme dönmüştür

Sayın BAHÇELİ’nin görüşlerine katılıyoruz.
Parlamenterler Derneği olarak biz de; Sayın BAHÇELİ’nin görüşlerine katılıyoruz. Uygulanan seçim barajı artık anlamını yitirmiştir. Anlamı kalmayan bir hususta diretmek, meselenin çözümü yerine daha başka sorunlara yol açabilecektir. Sayın Bahçeli dile getirdiği hususun, kendilerinin de ifade ettiği üzere “baraj korkusu” sebebiyle olmadığını yakinen bilmekte ve buna yürekten inanmaktadır.

Parlamenterler Derneği: Aslolan Milletimizdir, aslolan egemenliğin kay
Sonuç olarak Parlamenterler Derneği; Sistemin işleyişinde yaşanan sıkıntıların giderilebilmesi ve Türkiye’nin bekasına yönelik; 15 Temmuz ve benzeri darbe teşebbüslerinin bir daha asla yaşanmaması, PKK, İŞİD, FETÖ, DHKPC, PYD, YPG vs. terör unsurlarının kökünün kurutulması adına 18 maddelik Anayasa değişikliğine müspet bakmaktadır. Anayasanın asla değiştirilemez olan ilk 4 maddesinin bundan sonra kati surette tartışma konusu olmaması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu kimliği olan TÜRK MİLLETİ varlığına yönelik tehdit ve tehlikelerin bertaraf edilebilmesi için 16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişiklik oylamasına EVET demekte, Milletimizin de bu müspet değişikliğe EVET oylarıyla destek vereceğine inanmaktadır.

BASINA ve KAMUOYUNA
Parlamenterler Derneği olarak 15 Temmuz 2016 günü, akşam saatlerinde başlayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümetine ve Anayasal düzene karşı DARBE TEŞEBBÜSܒnü şiddetle ve nefretle lanetliyoruz.

TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZE YARDIM İÇİN NE GEREKİYORSA O YAPILMALIDIR.
Parlamenterler Derneği olarak; Rusya ve İran’ın da desteğini arkasına alan Esad rejiminin; TÜRKMEN DAĞI bölgesinde giriştiği insanlık dışı katliamı lanetliyor ve bu hayasız saldırıların bir an önce sona erdirilmesini istiyoruz.

Parlamenterler Derneği: Kimse bu necip millete ‘kefen’ biçemeyecektir.
Bölücü terör örgütü mensuplarınca Dağlıca ve Iğdır'da asker ve polislerimize yönelik menfur saldırıda şehid olan vatan evladlarını tüm şehitlerimizle birlikte rahmet ve minnetle anıyor, başta aileleri olmak üzere kahraman güvenlik kuvvetlerimize ve necip Milletimize başsağlığı diliyoruz.

TÜRKEŞ ismi üzerinden MHP seçmenin kafası karıştırılmak istenmiştir.
Ülkemizin huzur ve refahını her şeyin üstünde tutan bir sivil toplum kuruluşudur. Türkiye’de demokrasinin gelişmesi, siyasi ahlakın kökleşmesi temel gayemizdir. Egemenliğin gerçek sahibi aziz TÜRK MİLLETİ’dir. Parlamenter demokrasinin en önemli ilkesi ‘kuvvetler ayrılığı’ prensibinin, çağdaş batı ülkelerinde güçlü bir şekilde çalıştığını gözlemekteyken, ülkemizde aksine zayıfladığına şahit olmak bizleri derinden üzmektedir.

9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman DEMİREL'in vefatı hakkında
Merhum DEMİREL; demokrasimizin çok sayıda badireye mazur kaldığı dönemlerde siyaset yapmış, bu badireler karşısında daima ‘devlet ve millet’ menfaati doğrultusunda hareket ederek sorumlu ve sağduyulu bir tavır sergilemiştir. Türk Demokrasisinin bugün geldiği noktada Sayın Demirel’in neredeyse son yarım yüz yıla damgasını vuran katkılarını tarih mutlaka kaydedecektir.

PARLAMENTERLER DERNEĞİ OLAĞAN GENEL KURULUNA ÇAĞRI
Parlamenterler Derneğimizin 15.04.2015 tarihinde yaptığı toplantıda; Derneğimizin 2.olağan Genel Kurulunun09.05.2015 tarihinde Yukarı Öveçler Mah. 1286 sokak 1/5-6 Çankaya Ankara adresinde bulunan dernek binamızda saat 14.00 de aşağıda belirtilen gündemle, yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde aynı adreste aynı gündemle aynı saatte 16.05.2015 tarihinde yapılması kararlaştırılmıştır.