ana_sayfa

E-MAIL LİST

Parlamenterler Derneği ve çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


YARARLI LİNKLER


 
 

Parlamenterler Derneği
Cevizlidere Mah. 1236 Sk. No: 2/18 Zorlu Apt. Balgat, Çankaya, ANKARA
Tel-Fax: 312 - 474 07 08


E-mail: bilgi@ parlamenterlerdernegi.com 

BİZDEN HABERLER
 Parlamenterler Derneği’nden Erdoğan, MHP, CHP ve İyi Parti mesajı!..

Türkiye’nin önemli sivil toplum örgütlerinden Parlamenterler Derneği, Türkiye’nin birliği, bekası için hassasiyetini bir kere daha ilan ederken, ülke gündemine ilişkin önemli mesajlar verdi, dikkat çeken çıkışlar yaptı.

Türkiye’nin önemli sivil toplum örgütlerinden Parlamenterler Derneği tarafından yapılan açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ’nin izlediği milli siyasetin, çağrısının ve kararlı yürüyüşünün Türk Milleti’nden büyük destek gördüğü belirtilirken, “Kararımız net, adayımız Erdoğan” mesajı verildi. “Sayın Kılıçdaroğlu; CHP, Atatürk’ün kurduğu bir partidir. Yunan palikaryalarının, terör destekçilerinin at oynatacağı bir mahfil değildir.” çıkışı yapan Parlamenterler Derneği, İyi Parti’ye ise “6+l’li masa içindeki bileşenlerden milli, milliyetçi, hatta Türk Milliyetçisi olduklarını iddia edenleri yanlıştan dönmeye, ihanet politikalarına meze olmaktan vazgeçmeye ve Yüce Türk Milletinin safına davet ediyoruz.” çağrısı yaptı.



Türkiye’nin menfaatleri noktasında tarafımız net

Parlamenterler Derneği Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Parlamenterler Derneği bağımsız ve tarafsız bir STK’dır. Türkiye’nin hak ve menfaatleri noktasında ise tarafımız nettir. İçte ve dışta Devletimize kastedenler, Milletimizin birlik ve dirliğini bozmak isteyenler hiç şüphesiz ezeli ve ebedi hasmımızdır.”

Türk Devleti, Türk Milleti dışarıdan kuşatılmak istenmektedir

“Türkiye, Cumhuriyetimizin 100. yılını idrak edeceğimiz 2023 yılında seçime gidecektir. Seçim yaklaştıkça niyetlerin ve safların belirginleştiğini görüyoruz. Bu iklim bize Kurtuluş Savaşı dönemini hatırlatıyor. Türk Devleti, Türk Milleti dışarıdan kuşatılmak istenmektedir. Bu hayâsız kuşatmaya içeriden de açıkça veya utangaç destek verildiğini görmek, bizim her zamankinden daha fazla basiretli davranmamız gereğini ortaya çıkartmaktadır.”

Sayın BAHÇELİ tarafını ve tavrını açıkça ilan etmiştir

“Milletimizi gaflet ve dalalet ekibinin tuzaklarından kurtarmak için kararımızı ve safımızı netleştirmeliyiz. Bu noktada ilk harekete geçen MHP Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ olmuştur. Takdire şayandır ki; ‘2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net’ teması ile 4 Eylül Sivas ve 11 Eylül’de Bursa’da yapılan mitingler, 18 Eylül’de Kayseri ve 25 Eylül’de Erzurum’da devam edecektir. Sayın BAHÇELİ, ‘BİZ, Zalime Yavuz, Mazluma Yunus olan TARAFIZ.’

‘BİZ, Siyasi görüşü ne olursa olsun, Türk gençliği bizim hazinemizdir diyen TARAFIZ’ diyerek safını ve tavrını açıkça ilan etmiştir. Biz de bu önemli ve anlamlı çağrıyı açıktan desteklediğimizi ve 2023’te ADAYIMIZIN Sayın ERDOĞAN, Kararımızın ise NET olduğunu kamuoyuna ilan ediyoruz.”

Millet ittifakı değil, çok ayaklı masa

“Şimdi adıyla pek de alakası olmayan hatta ‘Millet’ adını istismar eden, adından çok masadaki topal ya da ekleme ayaklarla ifade edilen 6+’l’li masaya bakalım. Bu topal masa, hedefine ulaşamayacağını bildiği için içeriden ve dışarıdan destek bulmaya çalışmaktadır. Bu vaziyet gaflet ötesi dalalettir. İçeriden terör örgütünün sözde siyasi yapılanması, masanın gizli ayağı olarak tehditler savurmaktadır. Masanın büyük ayağı CHP sözcüleri; bu tehditleri yumuşatmak için, ‘Bakanlık verilebilir, Türkiye Kürdistanı’ gibi zırvalarla HDP-PKK’ya el sallamaktadır. Öte yandan Yunan palikaryalığına özenmiş İzmir’deki bir kişiliksiz, paryalığını örtmek için ecdadımıza hakaret etmektedir.”

CHP, terörle mücadele yerine müzakere yapanların yuvası olmamalıdır.

“Buradan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’na sesleniyoruz: CHP, Atatürk’ün kurduğu bir partidir. Yunan palikaryalarının, terör destekçilerinin at oynatacağı bir mahfil değildir. CHP, terörle mücadele yerine müzakere yapanların yuvası olmamalıdır. Bugünkü CHP; Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete ve CHP’ye hakaret eden çok tehlikeli bir hesaplaşma içine girmiştir.”

Atatürk’ün partisinde bölücülerin, palikaryaların ne işi var?

“Unutanlara tekrar hatırlatıyoruz ki Cumhuriyet ve Atatürk’le hesaplaşmak isteyenlerin akıbeti bellidir. Sayın KILIÇDAROĞLU Mustafa Kemal ATATÜRK’ün koltuğunda oturduğunuzu iddia ediyorsunuz. O halde ATATÜRK ve Millet-Devlet düşmanlarının partinizde ne işi var? Bu ihanet odaklarının CHP içerisinde yer tutmaları, büyük bir cüretle, hadsiz ve sapkın beyanları karşısındaki sessizliğiniz, millete bu koronun şefinin siz olduğunu düşündürtmektedir.

İç ve dış düşmanlar hezimete uğrayacak.”

Bu desteğin önündeki bütün yapay setler yıkılacak

“Sayın BAHÇELİ’nin Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne yönelik dalalet güruhuna kaşı başlattığı mücadele yalnız kalmayacaktır. Memnuniyetle müşahede etmekteyiz ki Sayın BAHÇELİ’nin çağrısı ve kararlı yürüyüşü Milletimizden büyük bir destek görmüştür. Bu desteğin önündeki bütün yapay setler yıkılacak, iç ve dış düşmanlar hezimete uğrayacaktır. Demokrasi açısından çok kıymetli ve önemli bulduğumuz bu çağrı devlet aklının yerine gelmesini, devlet millet birliğinin güçlenmesini sağlamaktadır. Bu çağrının herhangi bir siyasi çıkar ve rant hesabı gütmeksizin yapılıyor olması, yakılan meşalenin daha da gürleşeceğine işarettir.”

Milli muhalefete evet, gayri milli muhalefete hayır

“Parlamenterler Derneği olarak, milli muhalefet eksikliğinden son derece üzüntü duymaktayız. Kaç ayaklı olduğu bilinmeyen bir masanın adını ‘Milli’ olarak nitelemek, Millete hakarettir. Türkiye; içeride terör örgütü PKK, dışarıda ise PKK’nın sözde harf değişikliği yapılarak sahaya sürülen türevleri ve arkasındaki güçlerle destansı bir mücadele yürütmektedir. Etrafımız ateş çemberiyken, Yunanistan 9 Eylül 1922’yi unutmuş gözükerek emperyalist destekçilerine güvenerek tekrar bizi tahkir ve tahrik etme cüreti gösterirken, terör destekçilerine, düşmanlarımıza ümit ve cesaret veren açıklama ve tutumlar sahiplerini zillete sürükleyecektir.”

Millet ve devlet düşmanlarıyla iş tutan bir muhalefet olabilir mi?

“Millet ve devlet düşmanları ile birlik olanların ittifakına dense dense şer ittifakı veya Sayın Bahçeli’nin ifadesiyle zillet denir. Sayın Cumhurbaşkanına muhalefet ve düşmanlığı Ülke ve Devlet düşmanlığına dönüştüren gafillerin bu kirli iş birliğine Millet kelimesi züldür. Eli kanlı katil sürülerinin sözde uzantıları ile Türk Milletinin evlatları hangi masada, hangi platformda, hangi ortak politikada buluşabilir.”

Türk Milletinin dostu dostumuz, düşmanı düşmanımızdır.

“Son söz: Türk Milletinin dostu dostumuz, düşmanı düşmanımızdır. Devletimize ve Milletimize kasteden içte ve dışta her kim varsa hasmımızdır. 6+lı masa içindeki bileşenlerden milli, milliyetçi, hatta Türk Milliyetçisi olduklarını iddia edenleri yanlıştan dönmeye, ihanet politikalarına meze olmaktan vazgeçmeye ve Yüce Türk Milletinin safına davet ediyoruz.”


,