ana_sayfa

E-MAIL LİST

Parlamenterler Derneği ve çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


YARARLI LİNKLER


 
 

Parlamenterler Derneği
Cevizlidere Mah. 1236 Sk. No: 2/18 Zorlu Apt. Balgat, Çankaya, ANKARA
Tel-Fax: 312 - 474 07 08


E-mail: bilgi@ parlamenterlerdernegi.com 

BİZDEN HABERLER
 BAHÇELİ’NİN ‘EVİNE DÖN’ ÇAĞRISI SAMİMİDİR

Parlamenterler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi 23. Dönem Adana Milletvekili Yılmaz Tankut:

“Nefis, benlik duygusu, İblis’ten bile güçlü en büyük düşmanımız değil midir? Sayın Genel Başkanımız, her zaman olduğu gibi devletimizin, milletimizin bekası adına nefsini yenmiş olarak, dünkü yanlışların yerine gelen bugünkü doğruların yanında durmayı tercih etmektedir.”

“Gün, siyasi rekabet değil; Devletimizin, milletimizin bekası için bir olma, iri olma, diri olma zamanıdır. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli bey de bu anlayışı sözde değil, özde yaşamakta ve buna liderlik etmektedir.”

“MHP, geçmişte de, yakın tarihimizde de CHP ile zaman zaman birlikte hareket etmiştir. Eğer bugün Atatürk’ün ilkelerine, milli hassasiyetlerine aykırı düşen CHP de yanlışından dönse, onlara da kucak açar, destek verir.”

“BAHÇELİ’NİN ‘EVİNE DÖN’ ÇAĞRISI SAMİMİDİR”

"BAHÇELİ; CHP YANLIŞTAN DÖNSE, ONA DA DESTEK VERİR"

Parlamenterler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi 23. Dönem Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, “Gün, siyasi rekabet değil; Devletimizin, milletimizin bekası için bir olma, iri olma, diri olma zamanıdır. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli bey de bu anlayışı sözde değil, özde yaşamakta ve buna liderlik etmektedir.” Dedi.

Bengütürk Tv’de “Muhammed Kutlu İle Gün Başlıyor” adlı programda canlı yayın konuğu olan Yılmaz Tankut, bir soruya yönelik verdiği yanıtta, “MHP Genel Başkanı Liderimiz sayın Devlet Bahçeli’nin İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yaptığı ‘Evine dön’ çağrısı samimidir.’ İfadesini kullandı.

“Hiçbir liderin kabul edemeyeceği bir hareketi yapanlar”

Tankut şunları söyledi:

“Hatırlayın, 1 Kasım 2015 seçimlerinin ardından sonucu bahane eden ve bir takım makam talep edip onu elde edemeyen bazı arkadaşlarımızın da başını çektiği bir imza kampanyası başlatılmıştı. Birçok delegenin de duygularını istismar ederek, hatta Genel Başkanımızın çok ciddi bir sağlık operasyonu geçirdiği bir zaman dilimi içinde kendi partilerini mahkemeye ve kayyuma verdiler. Hiçbir liderin asla kabul edemeyeceği böyle bir hareketi yapanları Genel Başkanımızın affetmesi mümkün mü? Değil. Ama Sayın Genel Başkanımız, ülkemizin, milletimizin bekası uğruna kendi nefsini ayakları altına alarak bu çağrıyı samimi olarak yapmıştır. Yine kendi şahsına, temsil ettiği Harekete çok ağır hakaret ve ithamlarda bulunan pek çok insanı, sadece birlik ve beraberlik namına, ülkemizin geleceği adına affetmiş ve kucaklaşmayı tercih etmiştir.”

“CHP de yanlışından dönse onlara da destek verir”

Parlamenterler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi 23. Dönem Adana Milletvekili Yılmaz Tankut , “Devlet Bahçeli daha önce Ak Parti’ye şöyle dediydi, şimdi niye destek veriyor?” şeklindeki hep istismar edilen ve son olarak Ahmet Taşgetiren adlı köşe yazarının da gündeme getirdiği konuyu aynı pencereden değerlendirdi. Tankut, “Sayın Genel Başkanımızı tanıyamadıkları için bu konuda çok haksızlık yapılıyor. Nefis, benlik duygusu, İblis’ten bile güçlü en büyük düşmanımız değil midir? Sayın Genel Başkanımız, her zaman olduğu gibi devletimizin, milletimizin bekası adına nefsini yenmiş olarak, dünkü yanlışların yerine gelen bugünkü doğruların yanında durmayı tercih etmektedir. Bu vesileyle ifade etmek gerekirse, MHP, geçmişte de, yakın tarihimizde de CHP ile zaman zaman birlikte hareket etmiştir. Eğer bugün Atatürk’ün ilkelerine, milli hassasiyetlerine aykırı düşen, hatta terör örgütlerinin umudu haline gelen CHP de yanlışından dönse, onlara da kucak açar, destek verir.” Şeklinde konuştu.

“Hükümete, dünkü yanlışlara devam edin mi, diyeceğiz”

Devlet Bahçeli’nin geçmişte söylediklerini inkâr etmediğini belirten Yılmaz Tankut şunları söyledi:

“Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin dün Hükümete yönelik en sert eleştirilerinin hiç birinde siyasi veya kişisel hesap ve kaygı olmadığı gibi bugün de Hükümete verdiği destekle alakalı hiçbir sözünde kişisel hesap ve kaygı bulunmamaktadır. Daima ‘Önce ülkem ve milletim’ demektedir ve nefsiyle değil, milli akıl ile milli hislerle politika üretmektedir. Yani mevcut Hükümet bugün içeride ve dışarıda teröre karşı mücadele ediyorsa, bundan rahatsız mı olacağız? Hükümet, Türkiye’nin haklarını masada ve sahada gereği gibi savunuyorsa, ‘Bundan vazgeçin’ mi diyeceğiz? ‘Dünkü yanlışlara devam edin’ mi diyeceğiz? Aksine memnunuz ve yapılan bütün mücadelelerin arkasındayız. Gün, siyasi rekabet değil; Devletimizin, milletimizin bekası için bir olma, iri olma, diri olma zamanıdır. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli bey de bu anlayışı sözde değil, özde yaşamakta ve buna liderlik etmektedir.”


,