ana_sayfa

E-MAIL LİST

Parlamenterler Derneği ve çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


YARARLI LİNKLER


 
 

Parlamenterler Derneği
Cevizlidere Mah. 1236 Sk. No: 2/18 Zorlu Apt. Balgat, Çankaya, ANKARA
Tel-Fax: 312 - 474 07 08


E-mail: bilgi@ parlamenterlerdernegi.com 

BİZDEN HABERLER
 Parlamenterler Derneği’nden Hükûmete ve Soylu’ya tebrik

BASINA ve KAMUOYUNA

Parlamenterler Derneği; Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Başlangıç Esaslarına ilk 3 maddesi ile bu maddelerin değiştirilemeyeceğini ve değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğini belirten 4. maddelerine yürekten bağlıdır.

Tarafımız açıkça demokrasidir. Demokrasiyi; kesintisiz, ipoteksiz ve bağımsız bir şekilde halkın iradesinin yansıması olarak görüyoruz. Demokrasiyle birlikte diğer vazgeçilmezimiz, HUKUK ve ŞEFFAFLIKTIR. Hukuksuz demokrasiyi asla kabul edemeyiz. Halkın iradesini bir şekilde manipüle ederek sözde demokrasi havarisi kesilen hak, hukuk tanımaz kesim veya gruplara karşı sempati ve müsamahamız söz konusu olamaz.

Bu bağlamda 19 Ağustos itibariyle İçişleri Bakanlığımızın, terör faaliyetlerine açıkça destekledikleri gerekçesiyle haklarında çeşitli “kovuşturma ve soruşturma” yürütülen; Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanlarını görevden alarak, yerlerine Valileri kayyum olarak atamasını son derece isabetli buluyor, cesaret ve kararlılığından dolayı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’yu tebrik ve takdir ediyoruz.

Kamuoyunun; tamamen kötü niyetli ve terör örgütünün ekmeğine yağ sürer tarzda ‘belediye başkanları görevden alınacaksa niçin aday edildiler’ tarzı beyanlara pirim vermemesini diliyoruz. Bu konuda başta Ana Muhalefet Partisinin sözcü ve temsilcileri ile diğer gaflet ve ihanet çizgisi arasında gidip gelen malum çevrelerin aklını başına almasını istiyoruz. Herkesi ve her kesimi, elin kanlı terör örgütü ve onun maşaları yerine TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ ve HUKUKUN yanında saf tutmaya davet ediyoruz.

İlk işi, terörist leşleri için saygı duruşunda bulunmak olan bir belediye başkanını, sırf seçilmiş diye kutsayacak değiliz. Mesele seçilmekten ibaret değildir. Ona kalırsa; eli kanlı ESAD’da seçilmiştir. Zamanında ülkelerini felakete sürükleyen Hitler ve Mussolini’de seçilmişti. Hem de çok büyük bir oy çoğunluğuyla seçilmişlerdir. Mesela bizde kendine komünist diyen ismi lazım olmayan bir “miço’ da seçilmiştir. Seçilir seçilmez de boyundan büyük işlere karışarak yasayla verilen Tunceli ismini değiştirmeye kalkmış devletin duvarına çarpınca işi tornistona çevirmiştir. Tek başına; seçilmek, hiç kimseye hukuk dışına çıkma ve suç işleme hakkı tanımaz. Buna tevessül edenlerin yakasına yüce Türk yargısı derhal yapışır.

Kanlı terör örgütü PKK ve türevlerine karşı kesinlikle müsamaha ve müsaade edilemez. Bu terör şebekesi Devletimize ÖTENAZİ yaptırmak istemektedir. Mehmetçiğe kurşun sıkanlarla kol kola Devlet temsil edilemez. Terör yandaşları, halkın iradesini temsil edemez. Teröristin özgürlüğü olamaz. Teröristler ancak yok edilerek özgürleştirilebilir. Terör destekçileri, işbirlikçileri, gündüz külahlı gece silahlı etekli müsveddeleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sağladığı hak ve imkânlardan yararlanamaz. Yararlanmamalıdır.
Parlamenterler Derneği, seçmenin iradesine sonuna kadar saygılıdır. Ancak seçmen iradesi Devletin ve Milletin bölünmez bütünlüğüne karşı kullanılamaz. Düşünelim Amerika’da veya herhangi bir batı ülkesinde Usame bin Ladin ‘terörist değil savaşçıdır’ denilebilir mi. Ladin destekçisi biri Amerika’da BELEDİYE BAŞKANI seçilebilir mi? İspanya ayrılıkçı BASK unsurlarına dünyayı dar etti, kimsenin gıkı çıkmadı. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Devletine kimse teklif ve telkinde bulunamaz.

Halkın iradesi neticesinde o koltuklara oturanların vazifesi, halka hizmet etmektir. Bunun yerine Belediyeleri; terör örgütlerine eleman toplama ve istihdam merkezi yapmak, terör örgütünün finans ve lojistik üssü gibi faaliyet göstermek belediyenin görevleri arasında yoktur. Bu hain faaliyetleri yürütenler; ahlaken, hukuken, vicdanen hiçbir şekilde savunulamaz.

Merhum İstiklal Marşı Şairimiz ne güzel söylemiş: "Tarih"i "tekerrür" diye tarif ediyorlar; Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?” Biz de diyoruz ki artık çözüm süreci zırvalıklarından ders alınmıştır, hendeklerden, yerleşim yerlerini cehenneme çeviren terörist faaliyetlerden ders alınmıştır ve asla TARİH bu manada bir kez daha TEKERRÜR etmeyecektir. Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu melanete müsamaha ve müsaade etmeyecek, hainlerin ve onların sözcülerinin yakasına yapışacaktır.

Varlığımızı borçlu olduğumuz aziz milletimiz, gazilerimiz, şehitlerimiz; Devletimizin İçişleri Bakanlığımız vasıtasıyla yaptığı bu tasarrufu sevinçle karşılamıştır. Ünvanları ve konumları ne olursa olsun hıyanet şebekesinin taşeronluğunu yapan, yapmakta ısrar eden unsurlara karşı benzer tasarrufların ivedilikle yapılmasını da ümitle beklemektedir.

Son olarak bu terör şebekesinin Devletimizin hukuk çerçevesinde yaptığı bu tasarrufu daha fazla istismarına mani olunması için ilgililer hakkında devam eden kovuşturma ve soruşturmanın süratle sonuçlandırılarak hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını diliyoruz.



KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.


,