ana_sayfa

E-MAIL LİST

Parlamenterler Derneği ve çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


YARARLI LİNKLER


 
 

Parlamenterler Derneği
Cevizlidere Mah. 1236 Sk. No: 2/18 Zorlu Apt. Balgat, Çankaya, ANKARA
Tel-Fax: 312 - 474 07 08


E-mail: bilgi@ parlamenterlerdernegi.com 

BİZDEN HABERLER
 Parlamenterler Derneği’nden Erdoğan ve Bahçeli’ye tebrik

Parlamenterler Derneği, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin geçmişteki yönetim geleneğine daha uygun olduğunu belirtti.

​​“Kuvvetler ayrılığı daha bariz hale geldi”

​​Parlamenterler Derneği’nden “Yasama ve yürütme” mesajı

Parlamenterler Derneği’nden Erdoğan ve Bahçeli’ye tebrik


ADANA - Parlamenterler Derneği, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Yasama ve Yürütme arasındaki kuvvetler ayrılığı ilkesinin eski sisteme nazaran daha belirgin hale geldiğini bildirdi.

CUMHURBAŞKANININ SİYASİ SORUMLULUĞU ARTTI

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamada bulunan Parlamenterler Derneği, “Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yeni bir modele geçmiştir. Bu model, geçmişteki Yönetim geleneğimize de uygun bir modeldir. Yeni sistem, bir rejim değişikliği olmayıp YÜRÜTME sisteminde yapılan bir değişikliktir. Bu sistemde Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu arasındaki ara kademe olan ‘Başbakan’ kalkmış, geçmişin aksine Cumhurbaşkanının siyasi sorumluluğu daha da artmıştır. YASAMA ve YÜRÜTME arasındaki kuvvetler ayrılığı ilkesi eski sisteme nazaran daha belirgin ve keskin hale gelmiştir. Yürütme ile Yasama arasındaki fiili organik bağ tamamen ortadan kalktığı için, Türkiye Büyük Millet Meclisi bu sistemde yasama, denge ve denetim görevini daha iyi yerine getirecektir.” görüşünü dile getirdi.

TERÖR, EKONOMİ VE KAMU KAYNAKLARI

Yeni dönemde ülkenin önemli sorunlarının çözümüne yoğunlaşmak gerektiğine dikkat çekilen açıklama şöyle devam etti:

“Bundan sonra hep birlikte ülkemizin meselelerini çözmek için çaba sarf etmemiz gerekmektedir. Türkiye içeride hain FETÖ ve bölücü PKK terörünün etkilerinden tamamen kurtulmalıdır. Bu kapsamda TBMM’de hangi etkin yasa ve düzenlemeler yapılacaksa yeni sistemin ruhuna uygun olarak işler hale getirilmelidir. Ayrıca ekonomik sorunları hızla çözüme kavuşturmalı, siyasi istikrar, ekonomik istikrarla devam ettirilmelidir. Ülkemizin sağladığı büyüme ve refahın vatandaşlarımıza adaletli bir şekilde dağıtılması iç barışımızın devamı açısından önem arz etmektedir. Kamu yönetimi ve kamu kaynaklarının dağıtımında ihmal edilen hususlar yeni hükümetle hızla düzeltilmelidir.”

ERDOĞAN VE BAHÇELİ’Yİ TEBRİK

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kararlı tutumunu öven Parlamenterler Derneği, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ Beyefendi; Türkiye Cumhuriyetinin ‘sistem değişikliğine’ gittiği 24 Haziran seçimlerindeki kararlı ve ilkeli duruşunun yanında seçim sonuçlarındaki başarısı ile herkesin takdir ve övgüsünü kazanmıştır. Biz de Sayın Genel Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisini seçim başarısından dolayı yürekten tebrik ediyoruz.” ifadesine yer verirken ayrıca “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sisteminde birinci defa Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ı kutluyor ve milletimize hayırla yâd edilecek hizmetler sunmasını diliyoruz. Ayrıca 27. Dönem TBMM’ne seçilen Milletvekillerini de tebrik ediyoruz.” dedi.

Parlamenterler Derneği, özellikle dış kaynaklı istikrar ve güven iklimini bozucu operasyonların boşa çıkartılması ihtiyacına da dikkat çekti.


,