BASINDAN SEÇMELER

SİYASET / 2012-01-30 15:46:38

MHP Genel Başkanı Devlet

Bahçeli,

yakın zamanda kurulan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısına, sosyal ve siyasi hayatına önemli katkılar sunmayı amaçlayan Parlamenterler Derneği heyetini kabul etti. Parlamenterler Derneği'nin

ilk üyesi olan

Bahçeli Derneği'nin üyelik formunu doldurarak imzaladı.

Bahçeli, yaptığı

değerlendirmede, sivil toplum örgütlerinin önemine

işaret ederek "İnanıyorum ki parlamenterler düzeyinde hayata geçirilen bu kuruluşla, hem ülkemizde, hem de ülkemizin uluslararası ilişkilerinde faydalı ve hayırlı faaliyetlere,

hizmetlere imza atılacaktır. Türk Cumhuriyetlerinin de çalışma sahası içinde olması ayrıca gurur ve heyecan verici olmuştur" dedi.

Geçtiğimiz

Aralık ayında resmen kurulan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısına, sosyal ve siyasi hayatına önemli katkılar sunmayı

hedefleyen Parlamenterler Derneği faaliyetlerine başlarken,

üye çalışmaları da devam ediyor. Parlamenterler Derneği'nin

üye listesinin

ilk sırası, Milliyetçi Hareket

Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tahsis edildi.

Bahçeli, Parlamenterler Derneği heyetini MHP Genel Merkezindeki makamında kabul etti.

Parlamenterler Derneği'nin yönetim kurulu üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret ederek derneğin amaçları hakkında bilgi verdi. Bahçeli'nin heyeti kabulünde; Parlamenterler Derneği Başkanı 23. Dönem Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan ile birlikte 21. ve 23. Dönem milletvekillerinden Karabük Milletvekili İlhami Yılmaz, Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul, Adana Milletvekili Yılmaz Tankut ve Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın hazır bulundu.

Derneğin Faaliyet Alanları

Parlamenterler Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bukan'ın verdiği bilgiye göre; TBMM üyelerinin saygınlığının artırılması, kamuoyunda farkındalık oluşturmak, demokratik hayatımıza kalıcı ve kapsamlı gelenekler sunmak, önceki dönemler ve mevcut dönem milletvekilleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, eski-yeni vekiller arasındaki bağa süreklilik kazandırılması, milletvekili sıfatı kazanmış insanların birikim ve tecrübelerinden kamuoyu adına yararlanılması, siyasal hayatımıza fikri katkılar sunmak, bu doğrultuda bilimsel çalışmalar yapmak, Türk dünyası başta olmak üzere muadili yabancı dernekler ve ülkemizde kurulu sivil toplum örgütleriyle ortaklaşa faaliyet göstererek milletimizin ve devletimizin hak ve menfaatlerinin korunmasına destek olmak, derneğin amaçları arasında bulunuyor.

Bahçeli Üyelik Formunu İmzaladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Parlamenterler Derneği'nin üyelik formunu doldurarak imzaladı. "Parlamenterler Derneği'nin 1. üyesi" olan Bahçeli, yaptığı değerlendirmede, sivil toplum örgütlerinin önemine işaret ederek "İnanıyorum ki parlamenterler düzeyinde hayata geçirilen bu kuruluşla, hem ülkemizde, hem de ülkemizin uluslararası ilişkilerinde faydalı ve hayırlı faaliyetlere, hizmetlere imza atılacaktır. Türk Cumhuriyetlerinin de çalışma sahası içinde olması ayrıca gurur ve heyecan verici olmuştur" dedi.

Avrupa'da Lobi Çalışması

Avrupa Birliği ve aynı coğrafyadaki diğer ülkelerin Türkiye'ye yönelik çoğu zaman menfi değerlendirmelerine, bununla birlikte yaşanan ilişkilerdeki sıkıntılara atıfta bulunan Bahçeli, "Avrupa'nın değişik ülkelerinde ve parlamentolarında 100'ün üzerinde Türk milletvekili bulunmaktadır. Bu potansiyelin değerlendirilmesi suretiyle Türkiye lehine lobi oluşturma noktasında bu derneğin önemli hizmetleri ifa edeceğine yürekten inanıyorum. Derneğin üyesi olmaktan da ayrıca büyük memnuniyet duydum. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Parlamenterler Derneği Kurucular Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Ahmet Bukan (23.Dönem Çankırı Milletvekili),

Osman Ertuğrul (23.Dönem Aksaray Milletvekili)

Mehmet Akif Paksoy (23.Dönem Kahramanmaraş Milletvekili)

Rıdvan Yalçın (23.Dönem Ordu Milletvekili)

Yılmaz Tankut, (23.Dönem Adana Milletvekili)

Necati Özensoy (23. ve 24. Dönem Bursa Milletvekili)

İlhami Yılmaz (21.Dönem Karabük Milletvekili)

Mümin İnan (23.Dönem Niğde Milletvekili)

Cezmi Polat (21.Dönem Erzurum Milletvekili)

Şenol Bal (23.Dönem İzmir Milletvekili)

Emin Çınar (24.Dönem Kastamonu Milletvekili)