ana_sayfa

E-MAIL LİST

Parlamenterler Derneği ve çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


YARARLI LİNKLER


 
 

Parlamenterler Derneği
Cevizlidere Mah. 1236 Sk. No: 2/18 Zorlu Apt. Balgat, Çankaya, ANKARA
Tel-Fax: 312 - 474 07 08


E-mail: bilgi@ parlamenterlerdernegi.com 

GÜNCEL BİLGİLER


Bukan: Bahçeli’nin çağrısı iyi değerlendirilmeli

Parlamenterler Derneği, bu çağrıyı çok önemsemekte ve samimiyetle desteklemektedir. Bu DAVET karşılıksız bırakılmamalı, uzatılan el havada kalmamalıdır. Artık kucaklaşma zamanıdır. İyi Parti çatısı altında yer alan Ülke ve Millet sevdalısı arkadaşlarımız tarafından bu çağrının “amasız, fakatsız, lakinsiz” karşılık bularak, mazideki köklü birlikteliklerden alınacak güç ve çalışmalarla Büyük Türk Milletine karşı olan sorumluluğumuzun yerine getirileceğine inanıyoruz.

Bukan: Bahçeli’nin çağrısı iyi değerlendirilmeli

BASINA ve KAMUOYUNA

Parlamenterler Derneği; Türkiye’nin 150 yıllık demokrasi yolculuğunun süreç içesinde olgunlaştığını ve Milletimizin teveccühünü kazandığını düşünmektedir. Artık demokrasiden asla geri dönüş yoktur.

Bu vesileyle; 3-4 Ağustos tarihlerinde Olağanüstü Büyük Kongresini toplayan İyi Parti’ye başarı dileklerimizi sunuyoruz. Türk Milliyetçileri çok partili demokratik hayata geçildikten sonra Aziz Milletimize hizmet yolunda yarım asrı geride bırakmıştır. Mazide birlikte ağlanıp, birlikte sevinilmiş ancak hiçbir zaman aziz milletimizi üzecek bir tavır sergilenmemiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ; “İyi Parti’nin Olağanüstü Kurultayında MHP ile bütünleşme ve birleşme” çağrısı yapmış, bu hamle “Türkiye’nin gücüne güç katacak, yarım asırlık davamızı birlik ve dirlik içinde geleceğe taşıyacaktır. Çağrım birliğe, beraberliğe, barışmaya ve heyecanla tokalaşmayadır” demiştir.

Sayın BAHÇELİ’nin bu çağrısında; özellikle 1 Kasım 2015 tarihinden sonra yaşanılan ve hepimizin yüreğini burkan süreç samimiyet ve açık yüreklilikle izah edilmiş, bunun yanında Milliyetçi Hareket Partisinin 50 yıllık mücadelesi ile Türk Milliyetçilerinin Milletimize karşı sorumluluğu da hatırlatılmıştır.

Parlamenterler Derneği, bu çağrıyı çok önemsemekte ve samimiyetle desteklemektedir. Bu DAVET karşılıksız bırakılmamalı, uzatılan el havada kalmamalıdır. Artık kucaklaşma zamanıdır. İyi Parti çatısı altında yer alan Ülke ve Millet sevdalısı arkadaşlarımız tarafından bu çağrının “amasız, fakatsız, lakinsiz” karşılık bularak, mazideki köklü birlikteliklerden alınacak güç ve çalışmalarla Büyük Türk Milletine karşı olan sorumluluğumuzun yerine getirileceğine inanıyoruz.

Bize göre MHP, Türk Milliyetçilerinin, Ülkücülerin “BABA OCAĞI”dır ve baba ocağına küsülmez. Geçmişte yaşananlar hiç birimizi mutlu etmemiş, hepimizin içinde derin bir ‘yara’ olarak kalmıştır. 1991 yılında merhum Muhsin YAZICIOĞLU ile yaşanan ve ayrılıkla sonuçlanan ‘kardeş kavgası’ tabir yerindeyse Ülkücülere dert olmuştur. Bu ayrılığın yaraları ancak sarılabilmiş ve kabuk bağlamışken, 2015 1 Kasımından itibaren yaşanan ikinci bir kopma, ÜLKEMİZİ ve ÜLKÜMÜZÜ zayıflatmaktan başka hiç bir işe yaramamıştır. Tamamen geçici; bir takım siyasi ikbal ve makamlar uğruna verildiğini düşündüğümüz bu suni kavgayı sürdürmek hiç kimseye yarar sağlamayacaktır.

Sayın Devlet BAHÇELİ’nin adeta nefsini ayaklar altına alarak yapmış olduğu bu samimi çağrısına samimi olarak olumlu cevap verilmesi gerektiğini tekraren hatırlatmak isteriz.

Maziden ders alarak henüz akut olan bu kanamanın kronik hale dönüşmemesi için bizce bu Kongre çok büyük bir şanstır. Bu şans iyi değerlendirilerek Baba Ocağında buluşulmalı ve kucaklaşılmalıdır.

Ülkücüler; birlik ve beraberliklerini muhafaza edip, kenetlendikleri takdirde Türk Milletine daha iyi hizmet edeceklerdir. ÜLKÜMÜZLE derdi olanların yanında veya safında yer almak bizim için ölümden beter bir zillettir. Bahanesi ne olursa olsun, hiçbir Ülkücü bu zillete katlanamaz. Artık bu ayrılığı son verilmeli, bir olan fikirler bir bedende buluşmalıdır.

Türk Devleti içeride ve dışarıda birçok sorunla karşı karşıyadır. Türk Milliyetçilerinin birleşmeleri, TÜRK SİYASETİNDE temsil ve etki bakımından çok büyük bir sinerji oluşturacaktır.

Mazisi, derdi bir olanlar… Sevinçte ve tasada birlikte ağlayıp, birlikte gülenler… Hepsinden önemlisi varlıklarından aziz bildikleri ÜLKÜLERİ için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayanlar daha fazla ayrı gayrı olamazlar. O zaman; Türk Milliyetçileri, tamamen insani ve suni olan bu ayrılığı sürdürmenin vebalinden kurtulmalıdır. Bu birleşme milletimize, mefkûremize ve tarihe karşı bir sorumluluktur.

Yakında hep birlikte KURBAN BAYRAMINI idrak edeceğiz. “Kurban” kelimesi bir anlamıyla da “nefislerimizden kaynaklı olumsuzluklardan sıyrılmayı” içerir. Milletimiz, bayram iklimine girmiş, herkeste sevinç ve ümit hakim olmuştur. Tarih bize, varlığına kurban olduğumuz TÜRK MİLLETİNE çifte bayram yaşatma şansı vermiştir. Bu fırsat asla ve kat’a kaçırılmamalı, nazlı HİLAL daha fazla mahzun edilmemelidir.

Sorumluluktan kaçanlar Türk Milliyetçilerinin vicdanlarında ve tarih önünde mahkûm olacaklardır.

Bu düşüncelerle; İYİ PARTİ Olağanüstü Kongresinin, hayırlara vesile olmasını diliyoruz..

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.