ana_sayfa

E-MAIL LİST

Parlamenterler Derneği ve çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


YARARLI LİNKLER


 
 

Parlamenterler Derneği
Cevizlidere Mah. 1236 Sk. No: 2/18 Zorlu Apt. Balgat, Çankaya, ANKARA
Tel-Fax: 312 - 474 07 08


E-mail: bilgi@ parlamenterlerdernegi.com 

GÜNCEL BİLGİLER


Parlamenterler Derneği, MHP’nin 50. kuruluş yıl dönümünü kutlarken, se

Vatan, millet, devlet, bayrak düşmanlarının açıktan ya da örtülü olarak içinde yer aldığı bir oluşumun ismine Millet (!) denilmesi bizce doğru bir söylem değildir.

Parlamenterler Derneği, MHP’nin 50. kuruluş yıl dönümünü kutlarken, seçim sürecine ilişkin önemli mesajlar verdi.

--Vatan, millet, devlet, bayrak düşmanlarının açıktan ya da örtülü olarak içinde yer aldığı bir oluşumun ismine Millet (!) denilmesi bizce doğru bir söylem değildir.

--Yakın coğrafyalarda yaşanan kaosun Allah muhafaza ülkemizde yaşanmaması için sağduyu ve ferasetinden emin olduğumuz milletimizin, 31 Mart’ta, Türkiye’nin bekası yönünde Cumhur İttifakı’na destek vermesini arzu ve talep ediyoruz.

“Terörün uzantıları Millet İttifakı’nda”

“Milli beka için Cumhur İttifakına Destek verilmesini arzu ediyoruz!”

Parlamenterler Derneği’nden Cumhur İttifakı destek çağrısı

Parlamenterler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bukan, “Vatan, millet, devlet, bayrak düşmanlarının açıktan ya da örtülü olarak içinde yer aldığı bir oluşumun ismine Millet (!) denilmesi bizce doğru bir söylem değildir.” dedi.

CHP, İP, ÖDP ve Hdp’nin 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Millet İttifakı’ adı altında birlikte hareket ettiğinin ortaya çıkması üzerine kamuoyundan yükselen tepkilere sivil toplum örgütleri de eklendi.

“Terör örgütünün uzantıları Millet İttifakı’nda”

Parlamenterler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı 23. Dönem Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan, Divan Üyeleri 23. Dönem Adana Milletvekili Yılmaz Tankut ve 23. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Akif Paksoy’un Yönetim Kurulu adına birlikte yaptıkları açıklamada, “31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine, 24 Haziran seçimleri gibi olmasa da kısmi ittifaklarla gidilmektedir. Bir tarafta ‘BEKA’ söylemiyle Cumhur İttifakı adayları, diğer tarafta kendilerini Millet İttifakı olarak adlandıran bir klik, vatandaşın oyunu talep etmektedir. Adına Millet İttifakı denilen bu kliğin içinde, sözde siyasi parti kisvesi altında bölücü terör örgütünün uzantıları doğrudan veya dolaylı olarak yer almaktadır. Vatan, millet, devlet, bayrak düşmanlarının açıktan ya da örtülü olarak içinde yer aldığı bir oluşumun ismine MİLLET (!) denilmesi bizce doğru bir söylem değildir.” denildi.

MHP ve Cumhur İttifakı’nın önemi

Cumhur İttifakı’nın üstlendiği misyonun ve yaşanan süreçte MHP’nin öncü rolünün çok anlamlı ve kutlu olduğu vurgulanan açıklamada şu görüşler yer aldı:
“Parlamenterler Derneği; özellikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş sırasında ve sonrasında MHP’nin gösterdiği uzlaşmacı ve iş birliğine katkı sunan tavrını, fevkalade önemli bulmakta ve yürekten desteklemektedir. Mazisindeki onca mihnet ve çileye rağmen dimdik yürüdüğü demokrasi yolculuğunda 50. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Milliyetçi Hareket Partisi’ni bu vesileyle tebrik ederiz. Yine bu vesileyle, MHP’yi kuran ve bugünlere gelmesinde en büyük pay sahibi olan, ömrünü milletine vakfetmiş büyük Devlet ve Millet Adamı Merhum Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’i rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Merhum Alparslan TÜRKEŞ’in Türk demokrasisine armağanı Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve ilk üyesi olma sıfatıyla Derneğimizi onurlandıran MHP Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’ye siyaset yaşamında ve 31 Martta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde içtenlikle başarılar dileriz.”

“Bugüne kadar görülmemiş uzlaşma iklimi hâkim oldu”

MHP’nin her zaman ‘Önce ülkem ve milletim’ ilkesinden taviz vermeyen bir politika izlediğini, özellikle 15 Temmuz ihanet girişimi günlerinde ve sonraki dönemde Devlet Bahçeli’nin milli duruşuyla milletin gönlünde taht kurduğu belirtilen açıklamada, “Bu samimi duruş ve elini taşın altına koyan özverili tavır, Sayın Cumhurbaşkanınca da memnuniyetle karşılanmış ve Türk siyasi hayatında belki de bugüne kadar görülmemiş bir şekilde uzlaşma iklimi hâkim olmuştur. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanı, MHP’nin 50. yıl kutlamaları kapsamında telefonla aradığı Sayın Bahçeli'ye, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin ismini 'Alparslan TÜRKEŞ Üniversitesi' olarak değiştirmeyi düşündüklerini ifade etmiş, bu jest başta milliyetçi camia olmak üzere milletimizce sevinçle karşılanmıştır." ifadesi kullanıldı.

“Milletimizin sağduyusu ve ferasetinden eminiz”

Parlamenterler Derneği’nin açıklaması şu cümlelerle sona erdi:
“Özetle; MHP’nin ‘Beka İçin Milli Karar, Cumhur İçin İstikrar’ sloganı bölücü odaklara karşı en güzel cevaptır diye düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın da 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde olduğu gibi, doğrudan birlik ve bekamızı hedef alan, ihanet odaklarına ve onların kötü emelli uzantılarına karşı, uyanık ve duyarlı olacağına inanıyoruz. Yakın coğrafyalarda yaşanan kaosun Allah muhafaza ülkemizde yaşanmaması için sağduyu ve ferasetinden emin olduğumuz milletimizin, 31 Mart’ta, Türkiye’nin bekası yönünde Cumhur İttifakı’na destek vermesini arzu ve talep ediyoruz. Bu tavır ve talebimiz tarafsızlık ihlali değil, aksine Milletimizin yanında açık ve doğru bir saf tutmadır. Takdir yüce Türk Milletinindir.”