FAALİYETLER
Faaliyetlerimiz
Duyurularımız
Duyurular�m�z > Devlet Bahçeli, Parlamenterler Derneği'ni ziyaret etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP olarak, halk tarafından seçilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir gelenek oluşturmaya çalışıyoruz. Bundan sonra halkımız, Cumhurbaşkanlarımızı seçecek ise bu bir gelenek içerisinde sürdürülsün." dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi aday belirleme çalışmaları kapsamında fikir alışverişinde bulunmak üzere Parlamenterler Derneği’ni ziyaret etti. Çoğunluğu MHP milletvekili olan dernek üyeleriyle uzun bir toplantı gerçekleştiren Bahçeli, STK’lar ile görüşmelerine iki gün boyunca devam edeceğini söyledi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, “Parlamenterler Derneği’ni ziyaret ederek 28 Ağustos günü görev süresi sona erecek olan 11. Cumhurbaşkanımızın yerine yapılacak Cumhurbaşkanı seçimi münasebeti ile düşüncelerimizi ve bugüne kadar yapmış olduğumuz ziyaretlerimizin özünü parlamentoda milletimizi temsil eden değerli şahsiyetlere aktarma imkanı bulduk. Görüşmelerimiz büyük bir çoğunlukla aynı partiden olması nedeniyle sıcak geçmiştir. Önemli bir mutabakat içerisindeyiz. 'Cumhurbaşkanı nasıl olması gerekiyor' noktasında düğümlenmişken kimin olması gerektiğini buradaki arkadaşlarımız da merak etmektedir. Yapacağımız görüşmelerden sonra, görüşmelerde bulunduğumuz siyasi partiler ve STK’lılarla kişilendirme üzerine bir değerlendirme ve uzlaşma zemini arayacağız. İnşallah süresi içerisinde bu çalışmaları tamamlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Halkın seçeceği Cumhurbaşkanı için bir gelenek oluşturma çalışması yaptıklarına değinen Bahçeli şöyle devam etti: “Henüz bir tarih üzerinde durmuyoruz. Süreci tamamlamaya çalışıyoruz. Çarşamba ve Perşembe günü STK’lardan önemli olanlar ziyaret ediyoruz. Fırsat buldukça da diğerlerini ziyarete gayret göstereceğiz. MHP olarak halk tarafından seçilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bir gelenek oluşturmaya çalışıyoruz. Bundan sonra halkımız, Cumhurbaşkanlarımızı seçecek ise bu bir gelenek içerisinde sürdürülsün. Herhangi bir siyasi kaosa, krize ve ya başka türlü sıkıntılara muhatap olmasın diye düşünüyoruz.”