ana_sayfa
Faaliyetlerimiz
Duyurularımız
Duyurular�m�z > Parlamenterler Derneği’nden Hüseyin Çelik’e kınama

Parlamenterler derneği, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye hakaret eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'i kınayan bildiri yayınladı.

Parlamenterler Derneği’nden Hüseyin Çelik’e kınama

Parlamenterler Derneği, ‘Türk Milletinin kırmızı çizgilerini’ açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hakaret eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’i kınayan bir bildiri yayınladı.

Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Ahmet Bukan’ın imzasını taşıyan bildiride Bahçeli'nin özellikle Kerkük’te ve Doğu Türkistan’da yaşanan Türklere uygulanan mezalime dikkat çektiği ve hükümeti uyardığı belirtildi.

ÇELİK'İ RAHATSIZ EDEN İLKELER

Bildiride Bahçeli’nin özetle “Milli birlik ve bölünmez bütünlüğümüzün dayandığı temellerin tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek dil ülküsü olduğu benimsenmelidir.Bunun dışındaki her yol, yöntem ve teklif, ayrılıkta, bölünmede, çözülmede, dağılmada mutabakat arayışıdır ki, bizim de buna evet dememiz, onay vermemiz kendimizi inkârdır, Türk Milletini yok saymaktır.Bunlar yalnızca Milliyetçi Hareket Partisi’nin değil, aynı zamanda büyük Türk Milletinin kıpkırmızı çizgileridir” şeklindeki sözleri hatırlatılarak şu görüşler paylaşıldı:

BAHÇELİ'NİN SÖZLERİNE TAM DESTEK

“Parlamenterler Derneği olarak biz de bu ifadelere her türlü siyasi mülahazanın ötesinde yürekten katılıyoruz. Bu görüşlere karşı Sayın ÇELİK’in yapmış olduğu ve birtakım medya desteğiyle kamuoyuna servis edilen açıklamada ise, Sayın Genel Başkana terbiye sınırlarını aşan çok seviyesiz bir anlayışla hakaret edilmiştir. Parlamenterler Derneği olarak bizler, ahlak, vakar ve edep gibi kavramların, kişi ve toplumların mayasının aynası olduğunu kabul ediyor ve bu manada toplum ve siyaset önderlerinden herkese örnek olacak söz, düşünce ve davranış göstermesini bekliyoruz. Özellikle de, muhafazakâr ve manevi değerler söz konusu olduğunda büyük hassasiyetler içerisinde olduğunu iddia eden bir siyasi partinin sözcüsü olan Sayın Hüseyin Çelik, yaptığı açıklamaların ucunun nereye gittiğine ve hangi seviyeye düştüğüne çok dikkat etmelidir. Tepkimiz ve hassasiyetimiz demokratik sistem ve siyaset üslubu adınadır. Yoksa herhangi bir kişiden her zemin ve zamanda ‘edep’ ve ‘seviye’ beklemiyoruz. Siyasi makam ve saltanat adına sokak ağzıyla siyasi muarızlarına seviyesizce hakaret eden birisi siyasal hayatımıza en hafifinden düzey kaybettirmektedir.”

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A DA MESAJ

Başbakan Tayyip Erdoğan’a da mesaj verilen bildiride “Bu manada siyasi parti liderleri de, partisi adına konuşan temsilcilerinin ne söylediğine dikkat etmeli ve gerektiğinde ikaz etmesini bilmelidir. Aksi durumda sözcüsünün yapmış olduğu seviyesizliğe kendisinin de ortak olacağını aklından çıkarmamalıdır.” denildi.

BAHÇELİ SAYGIN BİR DEVLET ADAMI

Bildiri şu ifadelerle bitirildi:

“Bize göre siyasi görüşü ne olursa olsun pek çok vatandaşımız açısından Sayın Devlet BAHÇELİ; ilkeli, dürüst, insan ve vatan sevgisi tartışılmaz, saygın bir devlet ve siyaset adamıdır. Sayın ÇELİK’in, cevap adı altında son derece düşük ve kabul edilmesi mümkün olmayan bir üslupla karşılık vermesi elbette bu saygınlığa en ufak bir zeval getirmez. Vaziyet, Ziya Paşa’nın veciz ifadesiyle ‘Erbâb-ı kemâli çekemez nakıs olanlar, Rencide olur dîde-i huffâş ziyadan’ sözünden ibarettir. Son olarak; demokrasinin vazgeçilmezi çoğunluk iradesinin, taraflarına tanıdığı hakları, sırf güç saikiyle, ölçüsüzce kullanmaktan imtina etmeyen bir siyaset anlayışını kabul etmediğimizi, bu durumun aynı zamanda demokrasi dışı anlayışlara davetiye çıkartacağını ve en hafifinden hak kavramını baskı altında tutan aşağılık bir zulüm sistemine zemin hazırladığını saygıdeğer kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

,